Konceptet e Rexhep Ismajlit pr gjuhn, karakterin identitar t saj dhe rishikimin e standardit

Punimi yn me titull: Konceptet e Rexhep Ismajlit pr gjuhn, karakterin identitar t saj dhe rishikimin e standardit"  nuk presupozon prshkrimin shterues t qndrimeve t Ismajlit rreth ktyre tri shtjeve gjuhsore. Prandaj, n kt punim, i cili nuk do mend se u nnshtrohet kritereve t botimit n nj libr t posam (Festschrift), n 65-vjetorin e lindjes s tij, vetm do t vm n pah disa nga konceptet Ismajlit pr shtjet e shtruara. Qllimi konsiston n interpretimin e koncepteve q kan t bjn me planifikimin, politikat gjuhsore, karakterin identitar t gjuhs, si dhe debatet q po bhen sot rreth standardit t shqipes.


Lexo shkrimin e  plot ( PDF, 133KB) ...
Aktualizimi i fundit ( m 10 korrik 2013 )