Ishte një ndër themelvënësit e arsimit të lartë dhe të shkencës albanologjike në Shqipëri. Prandaj emri i tij do të zërë një vend nderi në historinë e arsimit dhe të shkencës sonë, krahas emrave të tillë të nderuar si Aleksandër Xhuvani, Kostaq Cipoja, Eqrem Çabej, Aleks Buda, Selman Riza, Shaban Demiraj, Idriz Ajeti etj.

Lexo shkrimin e plotë në (PDF, 79 KB)  ...